STARSPED´S KENNEL

OM OSS

Hej och välkommen till Starspeed´s Kennel!

 

Camilla och Fredrik heter vi som driver Starspeed´s Kennel. Vi finns i Ljungskile, cirka 6 mil norr om Göteborg.

 

Vi har tidigare haft en mindre uppfödning av vinthundsrasen Whippet . Med våra hundar tränade och tävlade vi bland annat inom grenarna lydnad, bruks (spår och rapport), viltspår, drag (barmarksdrag), rally lydnad, utställning, lure coursin, och whippetrace. Vi har också haft en jaktlabrador som vi tränade en hel del apportering med.

 

Jag (Camilla) har sedan 1999 utbildat hundar och deras familjer. Jag är aktiv inom SBK samt driver företaget, CA Hundtjänst AB där jag bland annat erbjuder hundkurser och träning av hund med positiva och belöningsbaserade inlärningsmetoder. Jag är också assistanshundsinstruktör för Svenska Service och Signalhundsförbundet och tjänstehundsförare av terapihund samt

huvudlärare för terapihundsutbildningen i socialt arbete för Svenska Terapihundskolan.  

 

Kenneln är numera inriktad på den vackra, allsidiga och sportiga rasen storpudel och vårt fokus är att föda upp sunda, friska, sociala, exteriört korrekta, mentalt starka och stabila hundar för en aktiv livsstil.

Vårt mål är att hundar från Starspeed´s Kennel skall passa såväl den aktiva föraren eller familen och lämpa sig väl till träning, tävling eller tjänst, exempelvis assistanshund, social tjänstehund, lydnadbruks (spår - sök - rapport), agilitydragspecialsök, nose workerallylydnadviltspår , utställning eller andra aktiviteter som lockar.  

 

Våra egna hundar tränas, utbildas och tävlas inom flera olika grenar som nämnts ovan. Vi ställer inga tävlingskrav på framtida valpköpare, utan det viktigaste för oss är att hunden betraktas som en familjemedlem och att hunden får utlopp för sin energi och sina behov genom en god omsorg och en aktiv livsstil. Om det finns eller utvecklas ett tränings eller tävlingsintresse hos valpköpare så är man alltid välkommen till Starspeed´s träningsgäng. Som valpköpare har man också förtur till kurser och träningar via CA Hundtjänst AB.

Finns intresse av att utbilda sin hund inom något av de olika tjänstehundsområdena så är vi också gärna behjälpliga. 


Vi är måna om våra valpar och valpköpare och vill gärna ha kontakt med er under hela hundens liv. 

 

Välkommen att kontakta oss!